Om RUT-avdraget

Hushållsnära tjänster för en lägre kostnad

Tack vare det som i folkmun är känt som RUT är det möjligt att anlita externa företag för hushållsnära tjänster till ett lägre pris. Om man exempelvis vill ta hjälp av ett företag som betalar F-skatt för barnpassning eller trädfällning har man rätt till ett skatteavdrag som uppgår till 50 % av arbetskostnaderna. Det är också godkänt att anlita en städfirma i Karlstad och använda subventionen, förutsatt att man anlitar firman som en privatperson och inte som ett företag.

Städtjänster som är godkända för skatteavdraget

RUT-avdraget gäller för många olika slags städtjänster. Om ni som familj vill att någon tar hand om veckovis städning i er bostad eller när ni vid ett bostadsbyte vill överlåta flyttstäd till oss på Städfirma Karlstad får ni nyttja avdraget. Skatteavdraget gäller med andra ord både vid återkommande och enstaka uppdrag. RUT är personligt vilket innebär att om man är två i ett hushåll har båda rätt till en viss summa varje år.

Avdraget finns med på fakturan

När ni anlitar vår städfirma i Karlstad behöver ni inte själva ansöka om RUT från Skatteverket, det kommer vi göra å era vägnar. Vi debiterar alltså enbart 50 % av våra egentliga arbetskostnader på fakturan som ni får från oss och skickar in all nödvändig information till Skatteverket.